@KTzone » 日常 - 美容瘦身 » [附圖]健康減肥的小小心得★3個月減18磅▲約10公斤

2015-1-22 17:01 Meiling_WL
[附圖]健康減肥的小小心得★3個月減18磅▲約10公斤

我叫啊LING  兩年前係個中五 16歲學生
比微胖再肥一DD 因為人矮 加上打排球 又成日唔拉筋 所以大脾係粗到喊...
之前既我係[size=5]57kg[/size] 亦會顯得好肥/_\
之後見到我班有個同學一個星期瘦左5磅
一直想減肥既我就問佢點樣減
原來佢係用營養減肥 我一聽到 心諗果d咩營養師呀 咩餐單咁 一定貴到喊。
不過見佢減得咁好, 我又跟左佢去營養中心聽下 心諗聽下唔洗死既
最後發現同我原本諗既係好大出入 所謂既營養師就係健康顧問
亦都冇所謂既餐單 而係一種可以用黎減肥 增重既奶昔
價錢完全係食飯錢 對於學生負擔黎講都綽綽有餘。
除反開 都係10幾蚊一餐。

其後, 我跟我同學一齊用營養減肥, 另外上一個營養班。
哩個營養班會教你健康飲食 點樣減肥, 點樣揀食物, 咩食物岩食 唔岩食,
出街食飯可以食d咩先唔肥 點食都唔肥秘訣 另外專業少少既會教你
身陳代謝 水份 分泌 腸道健康 心臟健康..等等。

[size=5]我減肥的心得:[/size]
[size=4][color=Plum]我減肥第1個星期瘦左4.6lbs 脂肪率都有下降。
3個月減左18lbs
由56kg減到47kg
肚腩位由31吋減到27吋[/color][/size]

[size=5][color=DarkOrchid]到而家已經一年冇肥番! 仲係自己既健康小教練[/color]
[/size]
小小tips:
1. 輕唔一定係瘦 因為要睇脂肪率。
2. 1kg脂肪既體積係1kg肌肉既3倍。
3. 要識得飲水 減肥係一定要飲水 仲要大量 以排出毒素 避免夜晚飲水 因為水要時間排走 否則變水腫。
4. 有d好瘦既朋友 但有肚腩 原因可能係宿便積聚

- PW我
- Whatsapp: 5422 4449 Ling
[size=6]可以share下我點樣減:)[/size]

[[i] 本帖最後由 Meiling_WL 於 2015-1-24 00:55 編輯 [/i]]

2015-1-22 22:32 Meiling_WL
up~~~~~~~~~

2015-1-25 21:58 Meiling_WL
up!!~~~~~~~

2015-1-26 23:35 Meiling_WL
UP~~~~~~~~~~~~~

2015-1-29 17:17 Meiling_WL
UP~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2015-1-31 22:53 Meiling_WL
UP~~~~~~~~~~~

2015-2-26 13:53 Meiling_WL
UP~~~~~~